Jena og Katja nomineret til Årets Sportsnavn

Den 6. januar bliver 'Sport 2017' afholdt, hvor der er 15 indstillede til 'Årets Sportsnavn'. Prisen uddeles af Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund (DIF). Blandt de 15 er der 11 sportsgrene repræsenteret.

De 15 er Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, Viktor Axelsen, Amalie Dideriksen, Jakob Fuglsang, Christian Eriksen, Kvindelandsholdet, Emma Jørgensen, Maja Alm, Daniel Wagner, Lisa Gjessing, Cathrine Dufour, Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen, Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen, Pernille Blume og Caroline Wozniacki.

Det er en komité, som har udvalgt de 15 navne, og de har virkelig været på hårdt arbejde.

- Det har været uhyre svært at finde de 15 kandidater, og øvelsen bliver med garanti ikke nemmere, når listen skal skæres ned til tre og senere til en vinder. Jeg håber, at vores valg vil skabe en masse debat, for det viser, at danskerne går op i sport og gerne vil hylde deres helte, siger Morten Mølholm, der er administrerende direktør i DIF og med i priskomitéen.

- Internt i DIF og hos Jyllands-Posten har vi selv haft debatten, for det er virkelig svært at sammenligne præstationer på tværs af sportsgrene. Hvilken VM-guldmedalje er for eksempel den flotteste at vinde? Det er et nærmest umuligt spørgsmål at svare på, men med kriterier som blandt andet global konkurrence og folkelighed i hånden har vi alligevel igen i år vovet pelsen.

TIDLIGERE VINDERE AF 'ÅRETS SPORTSNAVN'

Mette Jacobsen

Jesper Bank

Damelandsholdet, håndbold

Damelandsholdet, håndbold

Mette Jacobsen

Bjarne Riis

Wilson Kipketer

Letvægtsfireren

Camilla Martin

Damelandsholdet, håndbold

Thomas Bjørn

Tom Kristensen

Nicki Pedersen

Letvægtsfireren

Tom Kristensen

Mikkel Kessler

Rasmus Quist og Mads Rasmussen

Herrelandsholdet, håndbold

Lotte Friis

Caroline Wozniacki

Jeanette Ottesen

Lasse Norman Hansen

Maja Jager

Camilla Pedersen

Rene Holten Poulsen

Pernille Blume

De mange sportsgrene, der er repræsenteret, tegner et godt billede af, hvor bred sport der bliver dyrket i Danmark.

- Listen af kandidater tæller masser af VM- og EM-guldmedaljevindere, World Cup-vindere, Super Serie-vindere og mange flere. Jeg vil ikke fremhæve nogen her, men i stedet glæde mig over, at der er atleter fra hele 11 idrætsgrene på listen. Det vidner om et velfungerende og seriøst talent- og elitearbejde i vores specialforbund og i Team Danmark, mener Morten Mølholm.

Tidligere har Jyllands-Posten og DIF nomineret tre atleter til Årets Sportsnavn, men i år er listen udvidet til 15 kandidater. Senere i november skæres feltet ned til tre nominerede, og vinderen findes på sportsgallaen i Herning den 6. januar.